Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

 

BALATONALMÁDI

 

 

 

Hírek


 

 

 

BALATONALMÁDI

 

Hírek


 

 

A 2011. ÉV ELSŐ EDZÉSEIJanuárban az alábbi időpontpkban lesznek az első edzések:
Ovis csapat: január 7. péntek 17.30 óra,
1-2. osztályos csapat: január 6. csütörtök 15 óra,
3-4. osztályos csapat: január 4. kedd 15 óra,
5-6. osztályos csapat: január 4. kedd 15 óra,
serdülő csapat: január 5. szerda 16.30 óra.

OVIFOCI
A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretében szeptembertől az óvodáskorú gyerekek részére is tartunk fociedzések, ahol az ovisok játékos körülmények között ismerkedhetnek meg a labdarúgás alapjaival. Várjuk a 4. életévét betöltött óvodásokat, akik mozogni és focizni szeretnének. A foglalkozásokon a gyerekek heti két alkalommal (kedd és péntek 16.30-17.30 óra között) sportolhatnak. A sportfoglalkozások a Vörösberényi Iskola tornatermében lesznek megtartva.
EDZÉSIDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK
A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány által szervezett fociedzések az alábbi időpontokban és helyszíneken lesznek:
1-2. osztály: -hétfő 15.00-16.20 óra, vörösberényi füves pálya (Iskola mellett), -csütörtök, 15.00-16.20 óra, vörösberényi füves pálya. Az edzések rossz időben, illetve a téli időszakban a Györgyi Dénes (hétfő) és a Vörösberényi (csütörtök) Iskola tornatermeiben lesznek megtartva. Az első foglalkozás szeptember 13-án, hétfőn lesz.
3-4. osztály: -kedd 15.00-16.20 óra, vörösberényi füves pálya (Iskola mellett), -péntek, 15.00-16.20 óra, vörösberényi füves pálya. Az edzések rossz időben, illetve a téli időszakban a Györgyi Dénes (péntek) és a Vörösberényi (kedd) Iskola tornatermeiben lesznek megtartva. Az első foglalkozás szeptember 14-én, kedden lesz.
5-6. osztály: -hétfő 15.00-16.25 óra, BSE füves pálya (Balaton mellett), -kedd 15.00-16.25 óra, BSE füves pálya, -csütörtök, 15.00-16.25 óra, BSE füves pálya. Az edzések rossz időben, illetve a téli időszakban a Györgyi Dénes (kedd, csütörtök) és a Vörösberényi (hétfő) Iskola tornatermeiben lesznek megtartva. Az első foglalkozás szeptember 13-án, hétfőn lesz.

SZÜLŐK-GYEREKEK FOCIDÉLUTÁN
Június 11-én nagy érdeklődés és résztvétel mellett rendeztük meg a már hagyományosnak mondható szülők-gyerekek focidélutánt. Az előző évekhez képest annyiban változott a rendezvény, hogy idén a szülők, nagyszülők nem a gyerekek ellen, hanem egymással játszotak. A három focisulis korcsoportos csapat (1-2. osztály, 3-4. osztály és az 5-6. osztály) apukái, nagypapái alkottak 1-1 csapatot. Az így kialakult három csapat körmérkőzéseket játszott, míg egy másik pályán a gyerekek meccselhettek egymás között. Az apukák és nagypapák nagyon komolyan vették a mérkőzéseket, így színvonalas, jó és élvetzetes játékot hozott a torna. Érdekesség, hogy mindegyik csapat egyszer nyert és egyszer kikapott, tehát "körbeverés" történt. Az esemény végén a gyerekek a felnőttekkel együtt asztalhoz ültek, ahol nutellás kenyérrel és üdítővel pótolhatták a nagy melegben elhasználódott kalóriákat. (Több kép a galériában.)

MEGYEI BAJNOKSÁGOT NYERT A BALATONALMÁDI SE SERDÜLŐ CSAPATA
A Balatonalmádi Sport Egyesület serdülő U 16-os csapata nyerte a 2009-10. évi, Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség által kiírt serdülő bajnokságot. Az almádi csapat 61 pontot gyűjtött, 112 gólt rúgott és 18-at kapott a 22 mérkőzés során. A tavaszi szezon során minden mérkőzést megnyertek a fiúk. A bajnokság gólkirálya Gertner Martin lett 39 találattal. (Több kép a galériában.)

A MEGYEI DIÁKOLIMPIÁN 2. HELYEZÉST ÉRT EL A GYÖRGYI ISKOLA
Május 21-én Tapolcán rendezték meg a III. korcsoportos diákolimpia megyei döntőjét. Balatonalmádi kistérségét a körzeti győztes Györgyi D. Iskola képviselhette (a vörösberényiek csapata 4. lett). Tapolcán hűvös időben a csoportmérkőzéseken a györgyisek először a répfülöpi (3:1), majd a pápai Erkel iskola csapatát győzték le (2:1). A legjobb nyolc csapat között a nagy "mumus" veszprémi Simonyi iskola alakulatát sikerült kétvállra fektetni (4:1). A legjobb négyben az összevont tapolcai iskolák csapatát győztük le (2:0). A döntőre nagyon elfáradt a csapat, így az ajkaiak lettek a megyei bajnokok (2:4), a Györgyi D. Iskola csapata az előkelő második helyen zárt.

DIÁKOLIMP
IAI I. KORCSOPORTOS EREDMÉNYEK
A II. korcsoportos selejtező mérkőzések után a legkisebbek, az I. korcsoportos (1-2. osztályosok) csapatok is sikerrel vették a selejtező mérkőzéseket. A "györgyisek" csoportelsőként jutottak tovább, miután a kenesei és a csajági csapatot is magabiztosan legyőzték. A vörösberényiek csoport-másodikként jutottak tovább a körzeti döntőbe, ahova még a fűzfőiek és a csajágiak kerültek be. A legjobb négy csapat között megmérkőzött a két almádi iskola csapata. Nagy csatában döntetlen eredmény született, a büntetőrúgásokat a berényiek értékesítették sikeresebben, így ők kerültek a döntőbe, a "györgyisek" a 3-4. helyért játszhattak. A döntőben a berényiek nagyon jól játszottak, de a fűzfői iskola csapata egy góllal jobbnak bizonyult, így a körzeti második helyet sikerült megszerezni. A "györgyisek" a kisdöntőt megnyerve végül a harmadik helyen zártak. MINDKÉT CSAPATNAK GRATULÁLUNK!!!

II. KORCSOPORTOS DIÁKOLIMPIAI SELEJTEZÖ MÉRKÖZÉSEK
A vörösberényi és a "györgyis" II. korcsoportos (3-4. osztály) csapatok is sikerrel vették a balatonalmádi sportpályán március 29-én megrendezett tavaszi diákolimpiai selejtező mérközéseket. A Vörösberényi Iskola csapata megyőző és eredményes játékkal győzte le a csajági (5:1) és a balatonvilágosi (5:0) iskolák csapatait, így csoportelsőként jutottak tovább. A Györgyi Dénes Iskola csapatának a másik és egyben erősebb csoportból óriási akaraterővel és lelkesedéssel sikerült kivívni a továbbjutást. Először a balatonkeneseieket (3:2), majd a fűzfőieket (2:0) sikerült legyőzni. Mindkét csapatnak gratulálunk!


MGYLSZ téli teremtornák, Veszprém
Januárban és februárban is részt vehettünk a II. és III. korcsoportos csapatainkkal a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség rendezésében lebonyolított focitorákon, ahol veszprémi és környékbeli csapatokkal mérhettük össze tudásunkat.
A januári tornán mindkét csapatunk túljutott a csoportkörökön. Ezt követően a döntőben a 3-4. és az 5-6. osztályos csapataink a dícséretes 3. helyezést érték el.
A februári tornán a II. korcsoportos csapatból meghatározó játékosok betegség miatt hiányoztak, így ekkor nem sikerült csoportelsőként a döntőbe kerülni. A III. korcsoportos csapat meggyőző játékkal jutott túl a csoportjából (győzelem a Báthory, a Rózsa és a Kossuth iskolák ellen). A döntőben nagyszerű játékkal sikerült a Simonyi iskolát is kétvállra fektetnünk, így a februári MGYLSZ által kiírt III. korcsoportos tornát negnyertük.

 

 

 

 


MIKULÁS KUPA 2009. KARÁCSONY KUPA 2009.
A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány az elmúlt évekhez hasonlóan 2009. decemberében is megszervezte és lebonyolította a hagyományos téli teremlabdarúgó tornákat. A Mikulás kupa az óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek, míg a Karácsony kupa elnevezésű torna az 5-6. osztályosoknak lett kiírva. A Focisuli edzésein résztvevő Vörösberényi és Györgyi Dénes iskolák csapatai eredményesen és sikeresen mérték össze tudásukat a környékbeli iskolák együtteseivel. Az óvodások és az 1-2. osztályosok Mikulás kupája december 3-án a vörösberényi tornateremben, míg a 3-4. osztályosoké egy nappal később az alsóörsi sportcsarnokban került megrendezésre. A két nap során több mint 90 labdarúgó-palánta rúgta lelkesen a labdát. A 11-12 évesek Karácsony kupája december 11-én szintén az alsóörsi sportcsarnokban került lebonyolításra. A négy csapat játékosai színvonalas és izgalmas mérkőzéseket játszottak egymással. A sportesemények mindenki megelégedettségére jó hangulatban, sportszerűen zajlottak le. Az 1-3. helyezett csapat tagjai éremdíjazásban részesültek. Mindegyik csapat egy-egy kupát és oklevelet vihetett haza. A tornák végén minden résztvevő édesség- és gyümölcscsomagot kapott ajándékba. A gyerekek kitűnően érezték magukat, a rendezvények jól szolgálták a fiúk téli versenyeztetését. Eredmények: Mikulás kupa Ovodások, 1. osztályosok: 1. Györgyi D. Ált. Iskola 2. Vörösberényi Ált. Isk. 3. Alsóörsi Ált. Isk. 2. osztályosok: 1. Vörösberényi Ált. Isk. 2. Györgyi D. Ált. Isk. 3. Alsóörsi Ált. Isk. 3-4. osztályosok: 1. Györgyi D. Ált. Isk. 2. Vörösberényi Ált. Isk. 3. Irinyi J. Ált. Iskola B.fűzfő 4. Alsóörsi Ált. Isk. Karácsony kupa 5-6. osztályosok: 1. Györgyi D. Ált. Isk. 2. Vörösberényi Ált. Isk. 3. Alsóörsi Ált. Isk. 4. Irinyi J. Ált. Iskola B.fűzfő
JÓL SIKERÜLT A "10 ÉVES AZ ALMÁDI FOCISULI" TORNA
A Focisuli 10. születésnapja alkalmából focitornát rendeztünk október 7-én a balatonalmádi sportpályán III. korcsoportos (5-6. osztály) csapatok részére. Az eseményen az öt csapat körmőzések formájában döntötték el a végső sorrendet. A meccsek sportszerűen, jó hangulatban zajlottak le. A torna végeredménye: 1. Almádi Focisuli "A" 2. Alsóörs 3. Balatonfűzfő 4. Csajág-Balatonfőkajár 5. Almádi Focisuli "B". Az eredményhírdetésnél a díjakat Balatonalmádi Város polgármestere, Keszey János adta át. Ezt követően a gyerekek együtt fogyasztották el a születésnapi tortákat. (Fényképek a képgalériában.)

 

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 135553
Hónap: 2136
Nap: 54