Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ujpest

2011.04.01

Ferencváros-Újpest - ÉLŐ!

Kétség kívül a labdarúgó NB I egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a Ferencváros az Újpestet fogadja. A 21. forduló rangadóján a zöld-fehérek visszavágnának a lila-fehéreknek az ősszel elszenvedett 6–0-s vereség miatt, míg Mészöly Géza együttese az ősi rivális ellen aratott kettős győzelemmel legalább megmentené saját szezonját. A találkozót folyamatosan bővülő cikkünkben és percről percre frissülő online közvetítésünkben ön is nyomon követheti.

Remek hangulat fogadta a két csapatot

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!

Az összesített mérleget figyelembe véve a Ferencváros sokkal jobban áll az Újpestnél, az utóbbi hét évben azonban a zöld-fehérek nem tudták bajnoki mérkőzésen felülmúlni legnagyobb riválisukat. Legutóbb 2003. november 29-én volt erre példa, az azóta lejátszott kilenc találkozóból kettő döntetlennel, hét pedig újpesti sikerrel végződött (a Ligakupában közben volt példa FTC-győzelemre).

Megérkeztek az újpesti szurkolók is

Elkezdődött a mérkőzés. A  Ferencváros fehér mezben lépett pályára, míg az Újpest teljesen lila szerelést használ a mérkőzésen.

Az első percek Ferencváros-fölényt hoztak. A vendégek többször is csak szabálytalanságok árán tudták feltartóztatni a hazai játékosokat. Az első öt percben helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

Az első kapuralövés Balajti Ádám nevéhez fűződött: az Újpest játékosa a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, amit kapura ívelt. Ez azonban nem okozott gondot Marko Ranilovic kapusnak, aki a mezőnybe öklözte a labdát.

És ha egy üzlet egyszer beindul! Nagy helyzetet alakított ki az Újpest a 10. percben, Böőr Zoltán azonban a kapuval szemben 17 méterről csúnyán mellé lőtt.

A kezdeti zöld-fehér fölény után az Újpest rendezte sorait, negyedóra elteltével már Mészöly Géza csapata játszik veszélyesebben.

Hullámzó a mérkőzés: most már ismét a Ferencváros akarata érvényesül: a 23. percben például André Schembri húzott el a bal oldalon, majd remek visszacsele után már nem maradt energiája a lövésre. A középre tartó labdát Balajcza Szabolcs védte.

Még inkább frusztrálhatja a fradistákat, hogy kedvenceik a legutóbbi öt bajnokijukat elbukták a lilák ellen, tavaly szeptemberben pedig ugyebár 6–0-ra. A drukkereknek nyilván egy nagy különbségű siker jelentene igazi elégtételt, ám André Schembri beérné egy 1–0-s győzelemmel is.

Az újpestiek már három sárga lapot gyűjtöttek be, lehet, hogy ennek később komoly szerepe lesz a mérkőzés kimenetelében.

Félórához érve ismét az Újpest veszélyeztetett: egy gyors vendég kontra végén Böőr látt a 16-os bal sarkáról kapura, a labda Csizmadián felpattanva kerülte el kevéssel a bal sarkot. Nem sokkal később Rajczi remek fejesét tolta szögletre Ranilovic. Ha a sorminta folytatódik, most Fradi-helyzetnek kellene következnie....

...és valóban. A 40. percben Andrezinho ugratta ki remek ütemben a bal oldalon Schembrit, aki a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, majd Marek Heinzhez centerezett. A cseh támadó először nem tudta kapu felé továbbítani a labdát, de az Takács Zoltánról visszapattant elé. Heinz második szándékból életerős lövést eresztett meg, ami hiába tartott középre, Balajcza csak bele tudott ütni a labdába – hárítani nem tudott! 1–0

FERENCVÁROS–ÚJPEST 1–0 (HEINZ)
 

Szünet!

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott: percekig az egyik, majd a másik csapat játszott fölényben. Mindkét oldalon volt egy-két nagyobb helyzet is, de egészen a játékrész hajrájáig nem született gól. Heinz azonban hatalmas örömet szerzett a hazai szurkolóknak, eddig a cseh csatár találata dönt a derbin.

Cikkünk folyamatosan frissül...

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 135289
Hónap: 2161
Nap: 71